top


KAUPANGPROSJEKTET

Se menyen

VIKINGHELG på Kaupang 10 - 11 september 2022 Helgen 10. - 11. september på Kaupang:
Vikingliv med Hodnuholt og vandring til Huseby med Unn Pedersen

  • Vikinglaget Hodnuholt og venner kommer og setter opp sine telt i leiren. Der blir det bueskyting, øksekasting og slyngesnor. Håndverksprodukter for salg har de også.
  • På søndag kl. 12:00 går vi på vandring med Førsteamanuensis Unn Pedersen (Universitetet i Oslo.) Vi skal gå "vikingveien" fra Kaupangbyen til Huseby. Ruta går mellom der gravene på Nordre Kaupang lå og opp til høvdinggården, der det stod en stor hall, 30 meter lang.
    Hvilken betydning hadde denne store hallen? Noen mener at her lå kongsgården - andre tror på en helligdom der Frøy ble dyrket. Det blir spennende å høre hva Unn har å fortelle oss om saken!
    Turen starter fra Kaupangmuseet.
  • Museet er åpent lørdag og søndag.

Tidspunkter:
Lørdag: Leiren og museet åpner kl. 11:00 og stenger kl. 16:00.
Søndag: Leiren og museet åpner kl. 11:00. Vandringen Kaupang - Huseby starter kl. 12:00. Museet er åpent, etter turen, til kl. 16.

Priser:
Museumsbesøk: 90 kr.-
Vandring søndag (inkl. museum): 100,- kr.

Kaffe, kake, is, bøker, perler m.m. selges på museet.

Hodnuholt Vikinglag er et vikinglag med varierte aktiviteter med tilknytning til vikingtid. De driver med trearbeid, bueskyting, matlaging, musikk, smiing, sying av klær og-sko, plantefarging, spinning, veving av bånd, nålebinding, broderier, m.m. Kurs og aktivteter arrangeres etter medlemmenes ønsker.
Unn Pedersen er førsteamanuensis arkeologi på Universitetet i Oslo. Hun var funnleder under den store Kaupangutgravingen ved årtusenskiftet og har bl. a. skrevet og publisert en rekke artikler og bøker.Kom på Kaupang i løpet av helga. Besøk vikingleiren, ha det gøy med aktivitetene - og få med deg turen med foredrag med Unn Pedersen på søndag!

Foreningene Kaupangprosjektet og Hodnuholt ønsker hjertelig velkommen!


Flere_medlemmer

Vi ønsker alle velkommen!

Bli medlem i foreningen Kaupangprosjektet!

Vi ønsker oss, og trenger, flere medlemmer og støttespillere.
Vi har familiemedlemsskap, enkeltmedlemsskap og bedriftsmedlemsskap.
Se herTa en sykkeltur i Tjølling
Se sykkelbrosjyren "På sykkel i vikingland" som vi lagde i 2019/2020!
Dette er en pdf-fil som gjør seg best om du skriver den ut som brosjyre. Da blir sidene riktige.
Se den her.


Årsmøtet ble avholdt 23. februar 2021
Her er det nye styret

Oppdatert 19. mai 2021
-----


Hvorfor lager vi nye sider?


Rett og slett for å gjøre det enklere. Enklere for oss selv og for brukerne.

Kaupangprosjektet har hatt hjemmeside nesten helt fra starten av. Den aller første versjonen ble beholdt og bygget på fram til 2008. Da syntes vi at den var "gammaldags". Så skaffet vi oss en ny. Den ble bygd på wordpress-prinsippet. Den skulle være så enkel å bruke at alle i styret kunne få tilgang og redigere hver sine biter. Passord ble laget og folk fikk tilgang, men de færreste fikk publisert noe.

Etter hvert følte vi at designen og funksjonene ikke var helt i tråd med hva vi trengte, og han som hadde tilrettelagt siden hadde fått seg andre oppgaver. Så det ble til at vi skaffet oss en annen WP-side, som var gratis og selv la inn det vi ville ha. Den gamle wp-siden avinnstallerte vi og dermed forsvant også alt innholdet på de sidene. Auda!

Så fra 2017 og til nå har foreningssiden vært en WordPress-sak. Den kommer vi IKKE til å avinnstallere før vi har innholdet vi ønsker å ta vare på plassert på et sted vi har kontroll på! Siden ser på mange måter grei ut, men en må altså jobbe slik wordpress har lagt opp til. Mye er bra med Wordpress, men det er greit å ha kontrollen over det hele selv.
Du kan se wp-siden her.

Så nå stiller vi med ny hjemmeside. Denne gangen gjør vi alt enklest mulig!

Hilsen lederen - Wenche Hellum tlf 90021360